30 jaar Claus Accountants

Heel af en toe staan we wel eens stil en kijken we achterom. Het is meestal veel langer geleden dan we dachten. En dan zijn we opeens 30 jaar verder! En 30 jaar terug kijkende is er ook wel flink wat veranderd. We zijn in 1986 begonnen in Amsterdam Noord met slechts een enkele computer en nog veel handwerk. Na omzwervingen door Amsterdam West, Bloemendaal nu dan al weer vijf jaar in Haarlem gehuisvest.

Zowel op ons vakgebied als in de hele maatschappij is er in de laatste tien jaar meer veranderd dan in de honderd jaar ervoor. Tenminste, zo ervaar ik het wel. Ver voortschrijdende automatisering zal ook in ons vak nog meer verandering met zich mee gaan brengen. Het zal echt niet heel lang meer duren voordat u uw aangiften indient bij, en uw vragen op specifiek fiscaal gebied stelt aan… een robot. En deze zal u dan ook nog eens haarfijn vertellen hoe het ook nog eens anders kan.

Maar voorlopig blijven wij het nog voor u doen. En met plezier! Want dat staat voorop. De voldoening die het ons schenkt om u persoonlijk ten dienste te staan zal nooit geëvenaard kunnen worden door welke robot dan ook!

Nog eens dertig jaar is misschien een beetje overmoedig, maar laten we afspreken dat we er in ieder geval nog een een flink aantal  jaren aan vast zullen plakken!

Dick Claus