Belastingen

Belastingen

Als ondernemer maar ook als particulier heeft u verplichtingen, zo ook richting de Belastingdienst. U moet belasting betalen, maar uw belastingaangifte kan tijdrovend en complex zijn. Onze adviseurs zijn op de hoogte van de laatste fiscale wet- en regelgeving en zorgen ervoor dat uw belastingaangifte tijdig en op de juiste manier wordt gedaan.

U kunt bij ons terecht voor hulp bij de volgende belastingaangiften:

  • inkomstenbelasting
  • vennootschapsbelasting
  • omzetbelasting
  • loonbelasting
  • dividendbelasting
  • schenk- en erfbelasting
  • aanvragen van toeslagen

Claus Accountants heeft een brede kennis en verzorgt de fiscale aangiften voor de inkomstenbelasting voor ondernemers en particulieren. Hierbij benutten wij uiteraard de diverse fiscale besparingsmogelijkheden, zodat u nooit méér belasting betaalt dan nodig is.

Voor rechtspersonen verzorgen wij de aangifte vennootschapsbelasting. Wij doen dit zo efficiënt mogelijk, en doen uw aangifte dan ook tegelijk met de werkzaamheden voor de jaarrekening. Wij treden op als contactpersoon richting de fiscus en dienen de aangiften na uw toestemming elektronisch in bij de belastingdienst. Daarnaast zijn wij u ook behulpzaam met het controleren van uw belastingaanslagen en beschikkingen.

Bezwaar- en beroepschriften

Het kan voorkomen dat u het niet eens bent met een beslissing van de Belastingdienst. Mocht dit het geval zijn, dan kijken wij graag met u mee of het zinvol is om een bezwaar in te dienen. Met ons advies kunt u beslissen of u een bezwaar wilt indienen. Wij kunnen u helpen met het opstellen van uw bezwaar- en beroepschrift en kunnen de correspondentie met de Belastingdienst voor u verzorgen. Op die manier hoeft u zich geen zorgen te maken over het aanvragen van uitstel of het opstellen van een bezwaar- en beroepschrift.

Financiële- en fiscale planning

Onze belastingadviseurs denken graag met u mee over zowel uw zakelijke- als persoonlijke fiscale situatie en helpen u met het bepalen van uw fiscaal optimale situatie, zodat u zeker weet dat u niet teveel belasting betaalt.

Voor starters

Starten als ondernemer, dat is best spannend en er komt veel op u af. U moet een aantal zaken goed regelen en u moet inkomstenbelasting betalen over de winst van uw onderneming. Hiervoor moet u een correcte administratie bijhouden. Wij helpen u graag bij de opstart van uw administratie, zo begint u gelijk goed. En bij de eerste aangiften, bijvoorbeeld de aangifte van btw over uw inkomsten, gaan wij graag met u aan de slag.

Wilt u meer weten over belastingen en uw belastingaangifte? Neem vrijblijvend contact met ons op.